Menu

Veelgestelde vragen

Q.
Kan iedereen de Prayer Course doen?
A.

De Prayer Course is ontwikkeld voor christenen die verder en dieper willen groeien in gebed, maar iedereen die geinteresseerd is in christelijk gebed kan aan de cursus meedoen.

Q.
Wie heeft de Prayer Course ontwikkeld?
A.

De Prayer Course is, in samenwerking met Alpha, ontwikkeld door 24-7 Prayer, een internationale gebedsbeweging die erop gericht is de kerk te dienen en toe te rusten in het gebed.

Q.
Is de Prayer Course gratis te gebruiken?
A.

Ja, de Prayer Course mag gratis gebruikt worden in je kerk of kleine groep. Als je wilt geven aan het werk van 24-7 Prayer mag dat.

Q.
Welke groepsgrootte is handig voor de Prayer Course?
A.

De Prayer Course is ontwikkeld met het oog op kleine groepen en werkt goed voor groepen van vier tot acht mensen (voor een Prayer Course Online raden wij zes personen aan). Niettemin kan de cursus ook individueel of in grote groepen worden worden gebruikt; houd er dan alleen wel rekening mee dat sommige van de activiteiten aangepast zullen moeten worden. Ga bijvoorbeeld met een grotere groep na het kijken van de video in kleinere groepjes uit elkaar om de vragen te bespreken.

Q.
Zijn er aantekeningen voor groepsleiders?
A.

Ja, er is een handleiding voor leiders om je te helpen de cursus te leiden. Ook zijn er bij elke bijeenkomst handleidingen met gespreksvragen beschikbaar die je helpen de cursus en het gesprek te faciliteren.

Q.
Ik wil de video’s op mijn TV bekijken – kan dat?
A.

Ja – je kunt met een HDMI-kabel je laptop op je TV aansluiten of de video’s streamen. We raden je aan om de gebruiksaanwijzing van je TV te bekijken voor de mogelijkheden.

Q.
Is er een DVD van de Prayer Course afleveringen?
A.

We hebben geen plannen om een DVD van de Prayer Course te maken. De afleveringen kunnen bekeken worden door een televisie aan te sluiten op een laptop via een HDMI kabel, of door de video’s te streamen.

Q.
Zijn de video’s ook offline beschikbaar?
A.

Ja, wanneer je je Prayer Course hebt geregistreerd, krijg je via de registratiepagina toegang tot alle downloads (video’s, handleidingen, promotiematerialen). Hier vind je ook de optie om de video’s te downloaden.

Q.
Zijn de handleidingen voor de kleine groep ook offline beschikbaar?
A.

Ja, je kunt een PDF-versie van deze handleidingen downloaden om offline te gebruiken. Deze zijn voor elke aflevering te vinden achter de downloads op registratie.alphanederland.org. Registreer daar je Prayer Course en krijg toegang tot alle downloads.

Q.
Moet je de gespeksvragen aanhouden?
A.

De gespreksvragen zijn opgesteld om aanvullend te zijn op de inhoud van de video’s en om de groep te helpen samen in te gaan op wat ze net hebben bekeken. Maar maak je geen zorgen als je afdwaalt of niet alle vragen hebt kunnen behandelen! Er zijn zelfs groepen die meer dan acht weken over de cursus doen en bijvoorbeeld meer tijd nemen voor het in praktijk brengen van de inhoud.

Q.
Zijn er materialen beschikbaar die ik kan gebruiken om de Prayer Course te promoten?
A.

Ja, we hebben een pakket met promomateriaal samengesteld en beschikbaar op de pagina Cursus geven.

Q.
Waarom moet ik mijn Prayer Course registreren?
A.

Door je Prayer Course te registreren, kunnen we je gerichte ondersteuning aanbieden en krijg je toegang tot alle cursusmaterialen die je nodig hebt (video’s, handleidingen, etc.). Op de registratiepagina vind je de mogelijkheid om materialen te downloaden voor offline gebruik. Het registreren en downloaden van de Prayer Course is gratis.